Home | Contact | Mijn account | RSS |

Gaia Sira organiseert workshop over stimulatie van organismen op eiwitniveau

16 juni 2023 9:30 - 12:30
Omschrijving

Op 16 juni organiseert Gaia Sira van 9.30-12.30 uur een online kwantumlandbouw ochtend met het Franse bedrijf Genodics, dat een prachtige technologie met eiwitmuziek heeft ontwikkeld voor betere opbrengst en kwaliteit. Michel Duhamel, de oprichter van Genodics, neemt ons mee in deze verkenning.

In de loop van de jaren heeft Genodics een breed repertoire opgebouwd.
Als eenmaal een eiwit melodie is ontwikkeld voor een specifiek gewas of dier kun je dezelfde melodie gebruiken voor hetzelfde eiwit op andere momenten of in andere dieren of planten.
Genodics rapporteert de invloed van eiwitmuziek op droogteresistentie in tomatenplanten, vergrote weerstand tegen de bacteriële ziekte Erwinia in andijvie planten. De methode wordt ook gebruikt voor snellere fermentatie van brood, voor het sneller rijpen van fruit, voor gewasbescherming (e.g. tegen meeldauw) en ook voor het verwerken van wijndruiven. Genodics werkt aan toepassingen om de CO2-opslag te vergroten, voor afvalverwerking en voor waterzuivering.

Uit het boek van Henk Kieft (Quantum Leaps in agriculture):
De volgende resultaten van eiwitmuziek zijn gedocumenteerd:
- Het stimuleren van plantengroei
- Het vergroten van de weerstand tegen droogte en kou
- Het voorkomen en genezen van ziektes
- Het voorzien van hogere gewasopbrengsten en hogere melkgift
- Het vergroten van houdbaarheid

Deze resultaten helpen de boer om te besparen op inputs (nutriënten, pesticiden, water en energie), wat gemakkelijk optelt tot €2000-€5000 financieel voordeel per jaar voor een boerderij (op het moment van verschijnen van het boek in 2019).

Ook in de veehouderij zijn er interessante effecten gemeten en gerapporteerd. Zoals hogere productie van melk door koeien, geiten en schapen, en van betere kwaliteit.
En minder ziekte zoals bacteriose na het zogen van biggen en minder invloed van het OsHv-1 virus in 8-12 maanden oude oesters.

Meedoen aan de ochtend kost € 40 (incl btw), een zoomlink wordt toegestuurd na opgave.

Meer info zie rechtsboven

Marijke Kuipers
Stichting Gaia Sira (de aarde is ons nest) voor integrale duurzaamheid en vitaliteit
Oudlaan 78
6708 RC Wageningen
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2022 Archief 2021 Archief 2020 Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Een glijdende schaal Detox Uitdagingen Sponsoring